Volledig scherm

Flinke overlast in Ginnekenstraat Breda

BREDA - Bewoners en middenstanders van de Ginnekenstraat in Breda wacht flink wat overlast nu de gemeente begint met het opnieuw voegen van de natuursteen keien.

Dit gebeurt 's avonds en 's nachts, tussen 19.00 en 7.00 uur, van maandag 16 september tot zaterdag 21 september (even nummers) en van 25 september tot 5 oktober (oneven nummers). Tijdens het verwijderen van de oude voegvulling en het aanbrengen van de nieuwe is doorgaand verkeer niet mogelijk.

Bestemmingsverkeer ondervindt overlast, maar blijft mogelijk via omleidingroutes.

Na het aanbrengen van de voegen mag er 24 uur niet op de keien worden gelopen. Woningen, winkels en horecazaken blijven bereikbaar voor bevoorrading en winkelend publiek.

Na het voegen komen er rubberen matten voor de ingang van een pand tot het midden van de straat. De werkvakken worden tot 48 uur na de werkzaamheden afgezet. Uitstallingen en andere objecten mogen na 24 uur weer op de natuursteen keien worden geplaatst.

Het schoonmaken van de voegen gebeurt mechanisch en gaat gepaard met geluidshinder en stofontwikkeling. Aangeraden wordt om ramen en deuren gesloten te houden en de openingen onder de toegangsdeuren van winkels met vochtige doeken te dichten.

Indien noodzakelijk worden, dagelijks na afloop van de werkzaamheden, in opdracht van de gemeente de ramen gereinigd.

Gemeente en aannemer zijn zich bewust van de overlast en proberen dit tot een minimum te beperken.

Ondernemers wordt gevraagd hun leveranciers te informeren over de bereikbaarheid en hun afval aan te bieden op een voor de vuilniswagen bereikbare plaats.

De afgelopen jaren kwamen regelmatig meldingen binnen over te grote voegen tussen de keien.

Ze brokkelden af en bleven niet zitten, zijn te breed en te diep en daardoor slecht te belopen. De ruimte tussen de keien wordt nu met een nieuw middel gevoegd dat niet afbrokkelt en wel blijft zitten. Hierdoor ontstaat een egaal vlak dat beter te belopen is.