Volledig scherm
Bart Brosens

Finalist BN DeStem Cultuurprijs: Bart Brosens

BREDA - Bart Brosens uit Zundert staat bekend om zijn Americana-stijl.

Korte bio:
Bart Brosens komt uit Zundert. Als je hem live een keertje hebt zien en horen spelen dan kun je daar niet langer omheen. Het kleine dorpje aan de Belgische grens is de inspiratiebron voor liedjes over verliefd tot eenzaam en eigenwijs zijn en van luxe wagens tot het lokale bloemencorso.

Bart's muziek wordt vaak onder ‘Americana’ geschaard. Waarschijnlijk omdat je duidelijk blues en country roots terug hoort in zijn nummers. Hij zingt dan ook het leeuwendeel in de Engelse taal al zijn een aantal nummers volgens hem niet anders te zingen dan in het ‘Zunderts’.

Ooit vroeg Jan de Bruijn (Bluesmuzikant wereld beroemd in Zundert en daarbuiten) Bart Brosens om een paar van zijn liedjes samen te zingen in een lokaal cafeetje. Hier waren een paar jonge, Zundertse muzikanten aanwezig die zo gecharmeerd waren door deze liedjes dat kort daarna een bandje werd gevormd. Nu, bijna tien jaar later, treed Bart nog steeds op als frontman en zanger bij de band die zich toen gevormd heeft: “Rita Lynn”.

Bart schuwt grote podia niet maar heeft ook een zwak voor de kleine intieme huiskamertjes. Samen met de bassist Barry Stuijts, treed hij dan ook regelmatig op met “Rita Light”, een heerlijk vermakelijk, bijna cabareteske, voorstelling waarin het dorpje Zundert soms bijna mythologische proporties lijkt te krijgen. Laat je meeslepen door het muzikale Zundertse landschap op zoek naar mooie mensen en lieve verhaaltjes.

Liedjes:

Luxe Wagen

Dim Blue Light

RECENSIES:

3VOOR12: http://3voor12.vpro.nl/lokaal/breda/nieuws/2013/april/POBparade_2013/130405_POBparade_dag_1_rita_lynn.htm

Westpoint: http://www.west-point.nl/live-recensies/4091-zevende-editie-rauw-hees-teder-bewaart-het-beste-voor-het-laatst


Facebook: https://www.facebook.com/thebandritalynn

Website: http://www.ritalynn.nl

Bart Brosens en Barry Stuijts van de band Rita Lynn brengen tijdens Rauw Hees en Teder het nummer "Luxe Wagen" ten gehore. "Hoe mensen er alles voor over hebben om een luxe wagen te rijden... " http://www.facebook.com/thebandritalynn
Bart Brosens en Barry Stuijts brengen in de kleine versie van 'Rita Lynn' genaamd Rita Light' het nummer: "Dim Blue Light". "Hoe fijn is het om elke keer weer je vriendin bij de bushalte op te halen in de avond onder het mooie blauwe licht dat vanaf de etalage tegenover over haar schijnt..."