Volledig scherm
ANP Kippa

Films Nena en Dorsvloer naar Berlijn

BERLIJN - De Nederlandse films 'Nena' en 'Dorsvloer vol confetti' zijn geselecteerd voor het Filmfestival van Berlijn. Beide titels draaien in het jeugdprogramma. Nena wordt vertoond in de categorie Generation 14plus, Dorsvloer draait in de selectie Generation K-Plus.

Nena van regisseur Saskia Diesing gaat over een tienermeisje dat in de jaren tachtig opgroeit in Oost-Groningen en verliefd wordt op de knapste jongen in de klas (Gijs Blom). De film won begin oktober twee Gouden Kalveren, waaronder die voor beste vrouwelijke hoofdrol. Actrice Abbey Hoes is dit jaar ook geselecteerd als 'shooting star' in Berlijn. Dat betekent dat de 21-jarige ster volop in de spotlights staat en de kans krijgt Europese producenten en regisseurs te ontmoeten.

'Dorsvloer vol confetti' van regisseur Tallulah Schwab is de verfilming van het gelijknamige boek van Franca Treur over een meisje dat in de jaren tachtig opgroeit in een gereformeerd gezin in Zeeland. De coming of age-film kreeg hele goede recensies en trok bijna 100.000 mensen naar de bioscopen. De hoofdrollen worden gespeeld door Hendrikje Nieuwerf, Tom van Kessel en Yannick de Waal.

De Nederlandse titels maken door hun selectie kans op de Glazen Beer voor beste jeugdfilm.

ANP Kippa