Volledig scherm
Op de plaats van De Cammeleur moet de mfa verschijnen. Wanneer dat gebeurt is nog onduidelijk. © foto Jan Stads/Pix4Profs

Facebookpagina voor behoud naam Cammeleur Dongen

DONGEN - De onvrede rond de naam van de nieuwe multifunctionele accommodatie bij van Dongen is nog niet voorbij. Deze week openden drie Dongenaren een Facebook pagina voor het behoud van de oude naam de Cammeleur.

Drie Dongenaren Peter Ligtenberg, Angelo Riemslag en Gerard Jansen willen de reacties bundelen. Begin december werd de nieuwe naam van het cultureel centrum aan de Hoge Ham bekend gemaakt. Dat werd een concept bij Van Dongen. Een naam waar de gebruikers een woord voor kunnen zetten zoals zingen bij Van Dongen. De nieuwe naam maakte met name veel negatieve reacties los bij de inwoners. "Tot op heden waren de reacties en geluiden nogal versnipperd", zegt de Ligtenberg.

Volgens de drie mannen wisten veel Dongenaren ook niet waar ze met hun reacties terecht konden. Nu kunnen ze dat via de facebookpagina. Ligtenberg, Riemslag en Jansen geven aan zich zorgen te maken over het aankomend besluit. De pagina is dinsdag geopend en heeft al ruim driehonderd volgers. De reacties worden tot vijftien januari verzameld.