Volledig scherm
Het Lucasplein in Hoogerheide moet een fraaie plek worden, met rondom bomen en planten. Wethouder Hans de Waal hoopt dat begin 2018 een begin gemaakt kan worden met de facelift. foto tonny presser/pix4profs

Evenementen verhuizen naar Raedthuysplein in Hoogerheide

HOOGERHEIDE - Het Lucasplein was altijd het evenementenplein van Hoogerheide, maar daar komt in 2018 verandering in. Het plein gaat dan op de schop en verandert in een parkachtige verblijfplaats. Het plan maakt deel uit van de structuurvisie voor het centrum van Hoogerheide.


Het plein wordt nu gebruikt voor de weekmarkt, kermissen en rommelmarkten en dient ook als parkeerplaats. „Het kale plein moet een fraaie plek worden, met rondom bomen en planten”, zegt de Woensdrechtse wethouder Hans de Waal. Hij zou het liefst zien dat de activiteiten die nu op het Lucasplein worden gehouden, verhuizen naar het Ouwe Raedthuysplein. „Dat wordt dan het evenementenplein voor Hoogerheide.”

De Waal zegt dat de plannen nog vrij pril zijn. „Het moet nog helemaal worden uitgewerkt.” Hij moet het plan nog bespreken met zijn collegawethouder Martin Groffen, die evenementen in zijn portefeuille heeft. „En ik ga ook in overleg met de kermisexploitanten en marktkooplui.”

De Waal verwacht dat de verhuis van de weekmarkt geen problemen oplevert. Maar of de kermis daar ook kan staan is nog maar de vraag. „Onder het plein ligt een parkeergarage, we moeten uitzoeken of het berekend is op het gewicht van kermisattracties.” De Waal hoopt dat de facelift voor het Lucasplein begin 2018 kan aanvangen. „We gaan eerst alle plannen rond de Scheldeweg en in de Raadhuisstraat realiseren.”