Volledig scherm
© Thinkstock

Eindelijk! Veilige weg naar Zuidwesthoek College en Volksabdij Ossendrecht

OSSENDRECHT – Na de herfstvakantie is een stukje onveilig Ossendrecht verleden tijd. De toegangsweg naar de Volksabdij en de school is dan opgeknapt.

Het was de gemeenteraad van Woensdrecht al zeker twee jaar een doorn in het oog, de toegangsweg Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan naar de Volksabdij en het Zuidwest College. De doorn gaat eruit, want maandag beginnen de werkzaamheden om deze weg een stuk veiliger te maken. Op 1 november, na de herfstvakantie, moet alles gereed zijn.

Wat gaat er veranderen? Wethouder Jeffrey van Agtmaal weet het precies: "De hele toegangsweg wordt opgeknapt. De zijkanten waren afgebrokkeld. De weg wordt een stukje breder. Vanaf de Putseweg tot aan de school komt een vrijliggend fiets- en voetpad met verlichting. Zodra dat klaar is, wordt de toegangsweg eenrichtingsverkeer voor auto's alleen. Dan hoeft niemand elkaar meer te passeren. Voor fietsers is het ook een stuk overzichtelijker."

De kosten van het totale project bedragen 148.000 euro. Die worden betaald door de grondeigenaren, het Zuidwest College en de Volksabdij. Tijdens de werkzaamheden, volgende week, is de Volksabdij gewoon open. De school heeft er geen hinder van vanwege de herfstvakantie.