Volledig scherm
Waar voorheen VV Hoeven haar domein had, maakte aannemer Willemz een begin met het grondwerk. De laatste weken gebeurt er weinig meer. foto Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Eerste stappen naar nieuwe Brede School in Hoeven gezet

HOEVEN - Achter De Parrestee is sinds een paar weken een heel klein beetje zichtbaar hoe het nieuwe gebouw van de Brede School in Hoeven eruit komt te zien. Aannemer Willemz Bouwbedrijf heeft aan Achter het Hof wat grond verplaatst en hekken en dixi's gezet op de plek waar voorheen werd gevoetbald.Verder is er nog niet veel actie.

Volgens de gemeente Halderberge liggen de werkzaamheden evenwel helemaal op schema en wordt de opleverdatum van 1 oktober 2017 'absoluut gehaald'. "Er wordt momenteel voorbereidend werk verricht", zegt woordvoerster Marjolein Bömer. "Denk aan materialen bestellen en leveranciers contracteren en dergelijke."

De eerste officiële bouwhandeling vindt half november plaats. Vermoedelijk begint dan ook het boren van de heipaalgaten.

In het nieuwe gebouw krijgen in ieder geval fusiescholen Reuzelaar en Lindelommer onderdak, maar er is ook ruimte voor bijvoorbeeld de bieb en buitenschoolse opvang. De besluitvorming kende een moeizame aanloop. Het ontwerp moest de afgelopen maanden zelfs nog worden aangepast om de bouw goedkoper te maken.