Volledig scherm
© ANP Kippa

E.T.-acteur Henry Thomas speelt in VS remake Overspel

LOS ANGELES - Acteur Henry Thomas heeft een hoofdrol te pakken in de Amerikaanse remake van de Nederlandse serie Overspel. Dat melden diverse Amerikaanse media.

De 41-jarige Thomas brak 30 jaar geleden door met de hoofdrol in klassieker E.T. van Steven Spielberg. Daarna speelde hij onder anderen in Legends of the Fall en series als CSI, The Mentalist en Without a Trace.

De serie Betrayal vertelt over een fotografe die hopeloos verliefd wordt op de advocaat van een familie Couwenberg die zich bezig houdt met schimmige praktijken. Thomas vertolkt de rol van Björn Couwenberg, de rol van Guido Pollermans in de Nederlandse reeks. De veelbelovende carrière van de oudste zoon van het gezin werd in zijn studententijd in de kiem gesmoord door een ongeluk waarbij hij onherstelbaar hersenletsel opliep.

Acteurs
Andere acteurs zijn nog niet bekend. David Zabel produceert de Amerikaanse versie. Hij was jarenlang verbonden aan ziekenhuisserie ER. De regie is handen van Patty Jankins, die eerder de met een Oscar bekroonde thriller Monster maakte.

De VARA zond de serie in 2011 uit, met in de hoofdrollen Sylvia Hoeks, Kees Prins, Fedja van Huêt en Ramsey Nasr. Overspel trok gemiddeld een miljoen kijkers. Komend najaar is het tweede seizoen te zien.