Volledig scherm
© ANP

Drie mannen ingerekend voor poging koperdiefstal in Dorst

DORST/BREDA - Op het Minervum in Breda zijn in de nacht van donderdag op vrijdag drie mannen aangehouden op verdenking van een poging tot koperdiefstal.

De mannen werden even na vijf uur aangehouden. Ze zouden geprobeerd hebben om koper te stelen vanaf het bouwterrein de Vliert in Dorst. De aangehouden mannen komen uit Oosterhout en zijn 26, 26 en 45 jaar. De politie kreeg rond half vier een melding dat een alarm was afgegaan op een terrein waar nieuwe woningen gebouwd worden in Dorst. Een beveiliger had daar drie personen gezien.

Tas
Samen met die bewaker stelde de politie een nader onderzoek in. Op de plaats waar hij die indringers had gezien werd een grote tas met daarin een kniptang en koperen kabel gevonden. In de omgeving op de Elzent stond een personenauto die in tegenstelling tot alle andere voertuigen niet beslagen was. De eigenaar van deze auto is bij de politie bekend vanwege diefstallen. Hierop werd besloten deze auto in de gaten te houden.

Controle
Iets na vijf uur kwamen er drie mannen bij de auto die instapten en wegreden. Vervolgens werd op het Minervum een controle gehouden. De drie mannen in de auto zijn bekenden van de politie. Hun kleding zat onder de modder. Zij zijn aangehouden. In de kofferbak lagen drie tassen die op de gevonden tas leken.