Volledig scherm
Aan de Rietzanger werd de omgeving van een woning afgezet. © Erik Haverhals/FPMB

Doodsbang voor ex-vriend na schietpartij Waspik: 'Ze vreest de dag dat hij vrijkomt'

BREDA - Het proces over de beschieting van de woning aan de Rietzanger op 27 maart afgelopen jaar verloopt maar stroperig. Voor de tweede keer ging donderdag de inhoudelijke behandeling van de zaak niet door.

De officier had een rapport achtergehouden en advocaat Hugo van Steijn had zich niet voorbereid. Het bespreken van feiten is daarom uitgesteld naar 13 april.

Lijdensweg
Het slachtoffer, de ex-partner van de verdachte, lijdt zichtbaar onder alle vertraging. De vrouw was drie jaar geleden in Elshout al eens het slachtoffer van de drift van de man over de beëindiging van de relatie. Toen stak hij haar neer. De man uit Elshout kreeg daar anderhalf jaar cel voor vanwege een poging doodslag.

Nu wordt de man verdacht van poging moord. De vrouw werd van buiten de woning beschoten. De kogel ging dwars door het raam en scheerde rakelings langs haar hoofd. Ze voelde de kogel aan haar haren. ,,Mijn cliënt vreest de dag dat hij vrij komt. Dat hij dan de klus wil klaren en het een keer wel raak is’’, verwoordde advocate Corina Herrings het gevoel van haar cliënte. De verdachte zelf ontkent dat hij heeft geschoten. Hij beroept zich verder op zijn zwijgrecht.

Het plan is dat 27 maart de hele zaak wordt afgedaan. De uitspraak zou dan in april zijn.