Volledig scherm
Dode bij autoongeluk in noodweer op A58 bij Bavel Foto Jeroen Stuve Fotografie

Dode en gewonden bij twee ongevallen in noodweer op A58 bij Bavel

GILZE / BAVEL - Door een ongeluk op de A58 bij Bavel is vrijdagochtend een 26-jarige man uit Tilburg om het leven gekomen. De automobilist belandde met zijn auto in de sloot. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend volgens de politie.

Even verderop, op hetzelfde traject bij Tilburg-Reeshof, was een ernstig ongeluk met twee auto's, meldden de ANWB en VID. Er raakten vier mensen gewond waarvan één zwaar. De slachtoffers zijn, nadat de brandweer ze uit de voertuigen had gehaald, vervoerd naar het ziekenhuis.
Verkeer werd geadviseerd de A58 bij Tilburg te mijden en om te rijden via A2, A59 en A27. Ook op de A59 en de A16 waren er ook aanrijdingen met meerdere voertuigen. Het ochtend verkeer wat door West-Brabant reed had dus last van ernstige vertragingen. Volgens VID zouden de hulpdiensten bij Tilburg-Reeshof tot 9 uur nodig hebben om de rijbaan vrij te kunnen geven, maar daar werd de weg om half negen al vrijgegeven. Bij Bavel is de weg inmiddels ook weer vrij.

In Zuid-Nederland begint vrijdag de schoolvakantie. Daardoor verwacht de ANWB extra drukte op de wegen. In het midden van het land begint de bouwvakvakantie.

Bovendien verwacht de ANWB veel drukte rond Nijmegen wegens het eind van de Vierdaagse en het muziekfestival Zwarte Cross in de Achterhoek.

Volledig scherm
Foto Jeroen Stuve fotografie