Volledig scherm
© Lex van Lieshout/ANP

Dief brengt gestolen vazen uit tuincentrum Prinsenbeek terug na oproep op Facebook

PRINSENBEEK - De zondag bij GroenRijk Schalk in Prinsenbeek gestolen Franse vazen zijn terug. De grond werd de dief blijkbaar te heet onder de voeten, toen het tuincentrum donderdagavond herkenbare beelden van de dader op de eigen Facebookpagina plaatste. De man uit Breda werd snel herkend.

Eigenaar Marcel L'Abée van het tuincentrum zette donderdagavond rond 20.00 uur foto's met de dader herkenbaar in beeld op de eigen Facebookpagina. Na twee uur kwam er een bericht dat iemand de man had herkend, waarna de foto's meteen werden verwijderd. L'Abée is toen zelf op onderzoek uitgegaan en is op het adres van de verdachte gaan kijken of de vazen daar toevallig in het zicht stonden. Dat bleek niet het geval. Daarom ging hij vrijdagochtend bij de politie een aanvulling geven op de donderdag gedane aangifte. Toen hij voor het politiebureau stond, kreeg hij een telefoontje van een medewerkster, die hem vertelde dat de vazen net voor openingstijd waren teruggebracht; ze stonden aan straat.

L'Abée was blij dat de vazen terug waren, maar heeft de gegevens van de verdachte wel doorgegeven aan de politie. De man, vermoedelijk samen met een vrouw, ontvreemde de vazen zondagmiddag bij het tuincentrum. De eigenaar waarschuwde toen al dat hij herkenbare beelden op de Facebookpagina zou zetten als de vazen niet snel zouden worden teruggebracht.