Volledig scherm
In sporthal de Vijfsprong werken kunstenaars aan hun sneeuwsculpturen in de strijd om zich Nederlands kampioen sneeuwsculpturen maken te mogen noemen. Foto Tonny Presser/Pix4Profs

Corsogroep Klein Zundert is Nederlands kampioen sneeuwsculptuur

RUCPHEN - De Corsogroep Klein Zundert mag zich Nederlands kampioen sneeuwsculpturen maken noemen. Bij die kampioenschappen had de groep echter maar één concurrent.

Naast de winnende zeehond van sneeuw, was er op het plein nog slechts een andere sneeuwcreatie te vinden: een sneeuwduivel. "In de laatste week kregen we drie afmeldingen", vertelde organisator John Roks teleurgesteld.

Hij en zijn compagnon, Marco Kemps, kijken echter redelijk tevreden terug op de eerste Winterfair die in sporthal De Vijfsprong plaatshad. Weliswaar viel de toeloop op zaterdag erg tegen, zondag heerste in de hal het een gezellige drukte.

Ondertussen vermaakte de jeugd zich buiten op een kleine kermis. Met name de rodelbaan van echte sneeuw was in trek. Daarbuiten stonden ook de sneeuwsculpturen die vooral 's avonds schitterden in het kleurrijke licht.