Volledig scherm
FOTO ANP.

Controles Halsteren: van parkeren op een invalidenparkeerplaats tot te snel rijden

HALSTEREN - De politie heeft woensdag diverse verkeerscontroles in en om Halsteren gehouden.

Bij basisschool De Rode Schouw werd gecontroleerd op het stopverbod. Er waren hier klachten over binnengekomen bij de politie. Vijf mensen werden woensdag bekeurd. Zij negeerden het verbod of parkeerden op het trottoir.

Bij sportpark De Beek werden 23 bromfietsen en scooters gecontroleerd. Het bleek dat 9 tweewielers waren opgevoerd. Een jongeman moet naar Bureau Halt. Vier andere bestuurder kregen een bekeuring en de andere vier moeten hun brommer opnieuw laten keuren.

Verder was er een snelheidscontrole op de Tholenseweg. Hier geldt een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur. Er werden 114 bestuurders gecontroleerd van wie er 11 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 89 kilometer per uur.

Daarnaast hebben agenten nog voer boetes uitgedeeld aan bestuurders die een telefoon vasthielden tijdens het rijden. Verder had een bestuurder een onjuiste kentekenplaat aan een aanhanger bevestigd. Ook had iemand die niet invalide is een voertuig geparkeerd op een invalidenparkeerplaats.

Verder werden er boetes uitgeschreven voor onder meer het rijden over een dubbele doorgetrokken streep, het niet dragen van een autogordel en het rijden zonder rijbewijs.