Volledig scherm
Van het chalet op de camping is niets meer over. © Palko Peeters

Chalet op camping De Eekhoorn in Oosterhout brandt tot op de grond toe af (video)

OOSTERHOUT - Op camping De Eekhoorn aan de Seterseweg in Oosterhout is vrijdagochtend een chalet uitgebrand. De oorzaak van de brand moet waarschijnlijk worden gezocht in een storing van een elektrisch apparaat.

Omstanders zagen een flits en hoorde daarna een luidde knal. Niet veel later stond het chalet in lichterlaaie. Volgens de brandweer kan blikseminslag, waarvan eerder sprake was, worden uitgesloten.

Bij de brand raakte niemand gewond, de eigenaar van het chalet was op het moment van de brand niet aanwezig.

Een buurvrouw die schuin tegenover het chalet woont en al wakker was door het onweer, heeft heel wat goed daden verricht. Eerst wekte ze de buurman naast het brandende chalet door hard op de ramen te bonken en vervolgens heeft ze de hond en kat van de andere buren in veiligheid gebracht.

Snel optreden van de brandweer kon niet voorkomen dat het huisje helemaal uitbrandde. Een aanbouw en een schuurtje van het naastgelegen chalet liep ook flinke schade op. De bewoner daarvan zal tijdelijk ergens anders naartoe moeten.

Het blussen werd bemoeilijkt doordat er niet voldoende water aanwezig was. Enkelen naastgelegen bungalows werden uit voorzorg ontruimd.

Volledig scherm
© Marcel van Dorst – MaRicMedia
Volledig scherm
De brandweer doet onderzoek naar de oorzaak van de brand in het chalet. © Palko Peeters
Volledig scherm
De brandweer doet onderzoek naar de oorzaak van de brand in het chalet. © Palko Peeters
Op camping De Eekhoorn aan de Seterseweg in Oosterhout is vrijdagochtend een chalet uitgebrand. De oorzaak van de brand moet waarschijnlijk worden gezocht in een storing van een elektrisch apparaat.