Volledig scherm
ANP

Burgemeester Onno Hoes stapt op

MAASTRICHT - Burgemeester Onno Hoes van Maastricht heeft woensdag zijn vertrek aangekondigd. "De stad worstelt enorm met de gevolgen van een zeer omstreden perspublicatie, en die worsteling kan ik de stad, zijn bestuur en mijzelf niet langer aandoen'', laat hij weten in een verklaring. Hoes blijft aan tot er een nieuwe burgemeester is.

De positie van de VVD-burgemeester stond opnieuw ter discussie na recente publicaties en een uitzending van PowNews over privéontmoetingen van Hoes met een jonge man.

Hoes laat weten dat hij ontsteld is dat zijn privéleven moedwillig en schaamteloos publiek is gemaakt. Hij bereidt met een advocaat stappen voor tegen de mensen die verantwoordelijk zijn, aldus de verklaring. "Ik zal ervoor strijden dat een bestuurder niet vogelvrij wordt verklaard en er een zeker privédomein blijft. Ik zal daarom de rechter vragen in dit conflict tussen privé en publiek een uitspraak te doen.''

Een jaar geleden werd naar aanleiding van een affaire met een zogenoemde toyboy in de gemeenteraad al afgesproken dat Hoes de stad niet meer in verlegenheid zou brengen.