Volledig scherm
Ramsey Nasr. ANP

Buitenland lyrisch over TGA-voorstelling

AVIGNON - De voorstelling The Fountainhead van Toneelgroep Amsterdam is laaiend enthousiast ontvangen op het prestigieuze theaterfestival van Avignon. Buitenlandse media zijn lyrisch over het stuk, waarin onder meer Ramsey Nasr, Aus Greidanus jr, Halina Reijn, Robert de Hoog en Hans Kesting te zien zijn.

De Franse krant Le Monde spreekt in zijn recensie over “de eerste écht enthousiasmerende voorstelling van het festival”. De criticus prijst The Fountainhead als “vier uur zonder dode momenten die fascineren en u doen nadenken zoals geen enkele andere voorstelling dat deze editie van het festival deed”. De Franse krant L’Express noemt het stuk “magistraal” en prijst regisseur Ivo van Hove. Ook de gezaghebbende Britse krant The Guardian is euforisch. “Van Hove heeft betoverend theater gemaakt waarin hij de perfecte balans heeft gevonden tussen dialoog en spektakel.”

Succes
Ook het doorgaans zeer kritische publiek onthaalt de voorstelling met staande ovaties. Het vier uur durende stuk is een bewerking van de debuutroman van de Amerikaanse schrijfster Ayn Rand over de rivaliserende architecten Howard Roark (Nasr) en Peter Keating (Greidanus). De voorstelling wordt in het buitenland gespeeld in het Nederlands, met boventitels. Alle opvoeringen in Avignon zijn vrijwel uitverkocht. TGA speelt het stuk het komende seizoen nog een aantal maal in Nederland.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement