Volledig scherm
© ANP Kippa

Brownie Dutch treedt uit schaduw Ali B

AMSTERDAM - Naast zijn maat Ali B zal Renaldo van Tuil (26), beter bekend als Brownie Dutch, vanaf woensdag weer te zien zijn in het derde seizoen van Ali B op volle toeren. "Ik ben blij met alle kansen die ik krijg, maar mijn muziek staat altijd op nummer 1", zegt hij in dagblad Sp!ts.

"Dat ik in het voorjaar van 2013 kom met mijn eerste soloplaat is dan ook een droom die uitkomt", gaat Renaldo verder. Het album ligt een beetje in het verlengde van het programma Op volle toeren. "Het wordt een mix van eigen nummers en covers van de grote soulartiesten der aarde."

Samenwerkingen
Ook komt er hoogstwaarschijnlijk een samenwerking op met een hele grote naam uit de Amerikaanse hiphopindustrie. "Met wie ik precies aan het onderhandelen ben, houd ik nog even geheim omdat ik nog geen honderd procent zekerheid heb, maar het zou een ontzettende eer zijn om zijn naam in mijn albumboekje te mogen zetten."

Na het derde seizoen Ali B op volle toeren slaat Brownie definitief zijn vleugels uit. Zo is hij vanaf mei 2013 te zien in zijn eigen tv-programma De Invasie, waarvan de opnames net afgerond zijn. Daarin gaat hij met een groep van vijf rappers op bezoek bij typische, oer-Hollandse dorpjes. "Een behoorlijke botsing van culturen af en toe, maar dat is nu juist ook wat het programma zo leuk maakt."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement