Volledig scherm
© Thinkstock

Boodschappendienst in Woensdrecht brengt mensen naar supermarkt

WOENSDRECHT - Stichting Woensdrecht Werkt roept een boodschappendienst in het leven. Daarbij worden de boodschappen niet aan huis bezorgt, maar worden de mensen naar de supermarkt gebracht.

De dienst is bedoeld voor ouderen, eenzame mensen, mensen die slecht ter been zijn en mensen die geen vervoer hebben in het dorp Woensdrecht. "We willen niet dat de mensen thuis blijven, ze moeten er uit tegen vereenzaming. We brengen ze naar Hoogerheide, zodat ze daar hun boodschappen kunnen doen en andere mensen kunnen ontmoeten", zegt initiatiefnemer Adri van Zweden. Ook mensen die van Calfven naar Hoogerheide of Ossendrecht willen kunnen wat haar betreft een beroep doen op de Woensdrechtse bus.

Het idee voor de haal-en-breng service ontstond in dorpswinkel Dynamisch Woensdrecht. "De groenteman was hier aan het lossen toen een klant hem vertelde dat ze geen contant geld in huis had om groente te kopen. Zij heeft toen een lift gekregen naar het dorp om te kunnen pinnen. Ik heb zelf ook al meerdere keren mensen een lift gegeven omdat ze geen vervoer hadden", geeft van Zweden als voorbeeld.

De bus brengt mensen niet alleen naar de supermarkt, maar ook naar familie, de bank, kapper, dokterspost of apotheek. De initiatiefnemers van Woensdrecht Werkt hebben twee coördinators en vijf chauffeurs bereid gevonden om de dienst op vrijwillige basis draaiend te houden. Een ritje met de bus kost anderhalve euro. Mensen kunnen een strippenkaart (á 9 euro) kopen bij Primera in Hoogerheide en in Dynamisch Woensdrecht in 't Blickvelt. De bus gaat rijden vanaf 17 januari.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.