Volledig scherm
© Thinkstock

Boksfinale zaterdag definitief in Breda: ‘Maar we grijpen in als sprake is van criminaliteit'

BREDA - De finale van de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen boksen vindt definitief in de gemeente Breda plaats. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente Breda. Rond het toernooi ontstond vrijdag de nodige spanning: een lid van de omstreden motorclub Satudarah zou betrokken zijn bij de organisatie van het toernooi in Nuland. Daarop trok de burgemeester van Den Bosch de stekker uit het toernooi.

De Nederlandse Boksbond is na intern overleg vervolgens uitgeweken naar de boksvereniging Bredase Ring.

De gemeente Breda heeft daarop de zaken verkend en komt tot de conclusie dat het toernooi, dat zaterdag gehouden wordt, kan plaatsvinden. Een woordvoerder: ,,Er is voor een bokstoernooi geen vergunning nodig. Er is wel een vergunning nodig voor een boksgala, dat is geen regulier sportgebeuren, maar daar is geen sprake van.”

Geen vrees
“Het is wel zo dat als we informatie krijgen over een verband met georganiseerde criminaliteit of risico op verstoring van de openbare orde, we als gemeente wel ingrijpen. Dan kunnen we het toernooi verbieden." Vooralsnog bestaat er geen vrees voor contacten met de georganiseerde criminaliteit of verstoring van de openbare orde.

Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch vreesde voor een vermenging van boven- en onderwereld tijdens het evenement in Nuland, schreef hij aan de initiatiefnemers.