Volledig scherm

Boer Johan en Ingrid uit elkaar

LAGE ZWALUWE - Boer Johan en Ingrid zijn uit elkaar. Dat meldt het tv-programma Boer zoekt vrouw op de website.

Ingrid heeft de boerderij inmiddels verlaten en woont ergens anders in Denemarken. Johan, die ruim 20 jaar geleden vanuit Lage Zwaluwe naar Denemarken emigreerde, leerde haar in de internationale editie van het programma in 2013-2014 kennen.

"We hebben samen mooie jaren gehad, maar ik kom er steeds meer achter dat ik niet gelukkig ben in onze relatie. Ik realiseer me dat Ingrid een grote stap heeft gezet door alles in Nederland achter te laten en in Denemarken te komen wonen en dat waardeer ik zeer. Ik wens haar het allerbeste en hoop dat we als vrienden verder kunnen", aldus Johan op de website van Boer zoekt vrouw.

Ingrid: "Ik wilde heel graag oud worden met Johan, maar het blijkt voor hem toch heel moeilijk om zich volledig te geven in een relatie. Ik heb er alles aan gedaan om hem gelukkig te maken, maar het is niet gelukt."

Boer Johan Sprangers (49), in 1993 van Lage Zwaluwe naar Denemarken geëmigreerd, bereikte in het tv-programma al snel een cultstatus in het seizoen 2013-2014. Op zondagavond 26 januari zagen 3,9 miljoen kijkers hoe een geëmotioneerde Johan 'kleine' Ingrid verkoos boven 'grote' Ingrid.

Volledig scherm
Boer Johan en zijn grote liefde Ingrid bij het huis van de ouders van Johan in Lage Zwaluwe. Johan deed in 2013 mee aan Boer zoekt Vrouw. © Ron Magielse/het fotoburo