Volledig scherm

Bestuur ORTS Oosterhout treedt terug, omroep krijgt nieuw lokaal elan

OOSTERHOUT - Het bestuur van de ORTS heeft gisteren bekendgemaakt terug te treden. Het gaat dan om voorzitter Ad Kraamer en José Nijeholt. Penningmeester Peter Boudewijns had eerder al aangegeven zijn functie neer te leggen.

ORTS-woordvoerder Willem van Hooijdonk vertelt: "Tijdens de laatste vergadering met het interimmanagement is er aan het huidige bestuur gevraagd of zij bereid waren om terug te treden. Ze hebben ontzettend goed werk verricht. Maar we wilden een nieuwe, met name ook Oosterhoutse, impuls geven aan het bestuur." Het versterken van het bestuur was ook een van de speerpunten vanuit wethouder Mark Vissers (SP, communicatie)

Ad Kraamer over het terugtreden: "Het bestuur kon met de beschikbare financiële middelen de omroep niet voldoende uitbouwen. Omdat een aantal mensen uit Oosterhout wel kansen ziet dit te doen en daarbij nieuwe vrijwilligers kan aantrekken, heeft het bestuur besloten hen de gelegenheid te geven dit te proberen”.

Inmiddels is er een interimbestuur aangesteld. Bestaande uit Elle Joosen (penningmeester), Peter de Hoogh, Walter van Mook, Wim Christ en Lenie Simons. Simons is als enige nieuw bij de ORTS; ze was jarenlang directeur van de VVV. Ook is er een nieuwe hoofdredacteur: Slavec van der Marel (45).

Van Hooijdonk: "Deze groep mensen gaat de komende tijd aan de slag met concrete plannen voor de ORTS. Zo hebben we onder meer het streven om meer zichtbaar te zijn met carnaval." De lokale omroep hoopt volgens hem volgend jaar eerste kwartaal een solide basis te hebben. "Daarna zal een definitief bestuur het roer overnemen. Dat kan dit bestuur zijn, of een deel daarvan. Dat wordt ter zijner tijd bekeken", aldus Van Hooijdonk, die er nog aan toevoegt goede hoop te hebben dat met al deze ontwikkelingen het 'helemaal goedkomt met de ORTS'.