Volledig scherm
Straks ook in Nederland? Foto: EPA

Berg in Nederland 'serieus idee'

AMSTERDAM - Het drieste plan om een twee kilometer hoge berg te bouwen in Nederland begint een klein beetje concreter te worden.

In het luxe Karel V hotel in Utrecht staken gisteren meer dan vijftig mensen uit het bedrijfsleven de koppen bij elkaar om van gedachten te wisselen over het plan van voormalig wielrenner en journalist Thijs Zonneveld.

De bouw van een alpine reus in het Nederlandse landschap van koeien en windmolens is binnen enkele weken uitgegroeid tot een serieus idee.Bergen in Zee


Ingenieursbureau DHV presenteerde de meest letterlijke en rigoureuze variant: een massieve berg voor de Hollandse kust. Het project, gedoopt 'Bergen in Zee', geeft een speels knipoogje aan het Noord-Hollandse kustplaatje Bergen aan Zee.

"De kust is een logische plaats voor een massieve berg", licht weg- en waterbouwdeskundige Pol Tummers van DHV die keuze toe. "In zee is genoeg zand beschikbaar dat kan worden opgespoten en het is gemakkelijk aan te voeren."Lees over andere belangstellenden in de krant van woensdag.