Volledig scherm
foto Thom van Amsterdam

BDR Containerreiniging failliet: CleanProfs neemt wassen kliko's over

OUDENBOSCH - BDR Containerreiniging, het bedrijf dat kliko's schoonmaakt in diverse gemeenten in West-Brabant, is dinsdag failliet verklaard. CleanProfs neemt vanaf maandag het wassen van de bakken over.

De tarieven blijven volgens Arie Kwakernaat, commercieel directeur bij CleanProfs, hetzelfde. "Niet één klant zal worden benadeeld", garandeert Kwakernaat. Wat wel verandert, is dat de klant niet driemaandelijks, maar maandelijks gaat betalen. "Zaterdag krijgen klanten een brief op de deurmat met daarin meer informatie", vertelt Kwakernaat.

Personeel
BDR komt oorspronkelijk uit Oudenbosch en heeft op 21 plekken in het land steunpunten waarvandaan de schoonmaakwagens rijden. Bij het bedrijf werken ongeveer 100 mensen, zo staat op de website te lezen. Kwakernaat vertelt dat CleanProfs vrijdag individuele gesprekken gaat voeren met de personeelsleden van BDR. "Omdat wij de personeelsleden en hun competenties niet kennen, gaan wij eerst met iedereen afzonderlijk in gesprek." Vervolgens zal worden bepaald hoeveel en welke werknemers aan de slag kunnen bij CleanProfs.

Marktleider
De twee bedrijven werkten volgens Kwakernaat al enige tijd samen. CleanProfs heeft na de doorstart bij benadering 100.000 particuliere klanten. "We zijn in een klap absoluut marktleider." CleanProfs heeft volgens de commercieel directeur een innovatief en volautomatisch wasproces.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement