Volledig scherm
EPA

Barry Atsma: onbekend zijn soms best fijn

AMSTERDAM - Barry Atsma heeft het in de Nederlandse filmwereld allemaal wel een keer meegemaakt. Hij is dan ook blij met zijn buitenlandse avonturen. "Ik vind het leuk om af en toe te werken op een plek waar niemand mij kent."

Atsma is momenteel te zien in Hector and the Search for Happiness, waarin hij in een bijrol als homoseksuele beste vriend van de hoofdpersoon zijn Engelstalige debuut maakt. "Het is fijn als mensen mij echt waarderen om wat ik doe, niet om de naam die ik inmiddels ben", zegt de acteur in Metro. "Dat telt in Nederland soms toch zwaar mee."

Taal speelt ook een belangrijke rol in de uitdaging die Atsma in het buitenland vindt. "Ik zou soms wel iets anders willen proberen, maar ik weet in mijn eigen taal niet goed hoe. In Engels of Duits is die gewenning er nog niet. Ik ken mijzelf en mijn spel nog niet in die taal. Ik merk dat dat ervoor zorgt dat soms heel andere tonen en kleuren in mijzelf naar boven komen."

Atsma denkt met deze rol ook een beetje met het hunk-imago dat nog steeds aan hem kleeft te kunnen breken. "Eigenlijk word ik na al die jaren een beetje moe van al die lulkoek. Kom op: mijn haar begint zichtbaar dunner te worden, ik word grijs. Ik zie er ’s ochtends als ik uit bed kom uit als een leren tas. Op een gegeven moment is het wel klaar."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement