Volledig scherm
ANP Kippa

Barry Atsma en Loes Haverkort in speelfilm Rendez-vous

AMSTERDAM - Loes Haverkort, Barry Atsma en Rik Launspach gaan in de nieuwe Nederlandse speelfilm Rendez-vous spelen. In september starten de opnames onder leiding van regisseur Antoinette Beumer.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Esther Verhoef over een vrouw die besluit het roer om te gooien en met haar man in Frankrijk een nieuw bestaan op te bouwen, maar gaat vervolgens een affaire aan met bouwvakker Michel.

Haverkort neemt de rol van Sofie op zich, Atsma speelt haar echtgenoot Eric en Launspach speelt de geheimzinnige aannemer Peter. Om de juiste Michel te vinden, reizen Haverkort en Beumer binnenkort af naar Parijs om Franse acteurs te casten.

Rendez-vous is het eerste boek van Esther Verhoef dat wordt verfilmd. In 2006 werd Rendez-vous genomineerd voor de NS Publieksprijs en in januari 2007 won Verhoef als eerste Nederlandse auteur de Zilveren Vingerafdruk, de publieksprijs voor beste thriller. Rendez-vous ging al meer dan 325.000 keer over de toonbank en is vertaald in het Engels, Duits en Russisch.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement