Volledig scherm
ANP

Bajesklant opgepakt voor gewapende overval in Zundert

ZUNDERT - In de Penitentiaire Iinrichting in Vught is dinsdagmorgen een 46-jarige man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de gewapende overval op een woning aan de Achtmaalseweg in Zundert. Die overval werd gepleegd op dinsdag 14 april 2015.

Twee mannen drongen toen bij de inmiddels 86-jarige bewoner binnen en bedreigden hem en een toevallig aanwezige buurman (73) met een voorwerp dat leek op een vuurwapen. Er werd niets buitgemaakt. Recente informatie leidde tot nieuwe ontwikkelingen in het rechercheonderzoek.

Pakje
De overval werd gepleegd nadat de toen 85-jarige bewoner van een huis de voordeur open deed nadat er bij hem was aangebeld. Hij dacht dat er een pakje afgeleverd werd. Twee onbekende mannen drongen vervolgens de woning binnen. De daders hadden hun gezichten bedekt. Ze bedreigden de 85-jarige bewoner en een toevallig aanwezige buurman (73) met een voorwerp dat op een vuurwapen leek.

Startklaar
Ze vertrokken zonder dat er iemand gewond raakte. De twee daders vertrokken in een zwarte BMW personenauto uit de 1-serie, die startklaar stond te wachten met nog een derde verdachte achter het stuur. Recent kwam bij de recherche nieuwe informatie binnen. De nu aangehouden man verblijft vanwege een ander feit in de PI in Vught. De politie zet het onderzoek voort en houdt rekening met nog meer aanhoudingen.