Volledig scherm
© Thinkstock

Baarlese burgemeesters grijpen in na overlast vuurwerkverkoop

BAARLE-NASSAU - Tientallen inwoners van Baarle-Nassau en Baarle-Hertog (B), in de omgeving Kapelstraat, hebben een klacht ingediend bij de gemeenten over de overlast voor de buurt door de vuurwerkverkoop tijdens de eindejaarsperiode.

De grensoverschrijdende Kapelstraat is het middelpunt in beide gemeenten als het om verkoop van vuurwerk gaat. Bewoners hielden hun hart vast over: over de verkeerschaos, busjes vol met explosief materiaal, over materiële schade, zo schrijven bewoners de gemeenten.

De klachten gingen ook over verkeerd geparkeerde voertuigen, het niet respecteren van het ingestelde éénrichtingsverkeer en het afval dat op de stoep werd achtergelaten. Burgemeester Leo Van Tilburg (Baarle-Hertog) en burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf (Baarle-Nassau) hebben vorige week overleg gehad over de ervaren overlast rond de vuurwerkverkoop, meldt een woordvoerder.

"Beide burgemeesters zijn van mening dat de overlast tijdens de eindejaarsperiode inderdaad onaanvaardbaar was. Daarom zullen zij de nodige maatregelen nemen om deze wantoestanden in de toekomst te voorkomen. Deze maatregelen zullen in overleg met de politiediensten en de vuurwerkhandelaars verder uitgewerkt worden. Daarna zullen de buurtbewoners geïnformeerd worden over de concrete maatregelen.''

De bewoners in hun brief: 'Voor de goede orde: we zijn blij voor alle middenstanders, dus niet alleen vuurwerkverkopers die goede zaken hebben gedaan. Zij zijn niet verantwoordelijk voor openbare orde, verkeer en veiligheid. Wij menen echter dat het volslagen ontbreken van toezicht en handhaving niet meer ten koste van onze veiligheid mag gaan'.