Volledig scherm
© Marcel van Dorst - MaRicMedia

Autobranden Hank: politie zit er bovenop

HANK - Wat de politie precies doet om een eind te maken aan de serie branden in Hank, daar worden geen mededelingen over gedaan. Het gaat om extra surveillances, recherchewerk, toezicht door agenten in burger.

Prioriteit
Woordvoerder Willem van Hooijdonk van de politie: "Dat onze acties niet altijd even zichtbaar zijn, wil niet zeggen dat er niets gebeurt. We geven hoge prioriteit aan deze zaak. Dat bij de laatste autobrand snel kon worden ingegrepen, zegt wel iets over de aanwezigheid van de politie.''

Straatlantaarns
Raadslid Christian Alderliesten van Progressief Altena ziet graag dat inwoners van Hank de overtuiging hebben dat ook de gemeente er alles aan doet om een eind te maken aan de onrust. Gisteren vroeg hij het college van B en W of het eerder doven van straatlantaarns in Hank niet ongedaan gemaakt kan worden. Burgemeester Yves de Boer liet weten, dat niet echt als een oplossing te zien. "De laatste in brand gestoken auto stond pal onder een lantaarnpaal."

Actie
Volgens De Boer wordt op meerdere fronten actie ondernomen. "Onze boa doet meer in Hank dan gebruikelijk. Sociale media worden ingezet. Er is begeleiding aangeboden om buurtpreventie op te starten. Inmiddels is een bewoner gevonden die beheerder van een whatsappgroep wil zijn. En er komt een gesprek over mogelijkheden voor buurtpreventie.''

Alderliesten had gevraagd of de in maart beëindigde pilot met Scorpions Security niet in Hank een vervolg kon krijgen. Daarvoor heeft de gemeente geen geld.