Volledig scherm
Arriva bussen © Joris van Egmond

Arriva stelt cashloos betalen op bussen Breda maand uit

DEN BOSCH - Busvervoerder Arriva heeft de invoering van het cashloos betalen op de bussen in Breda en Den Bosch met een maand uitgesteld. Eigenlijk zou er vanaf 1 februari na 19.00 uur niet meer met contant geld betaald kunnen worden, maar met het oog op de aankomende carnavalsdrukte is besloten de maatregel pas per 1 maart in te voeren.

"Met carnaval is het altijd een stuk drukker in de bussen en nog niet iedereen is bekend met de nieuwe maatregel", legt een woordvoerster van Arriva uit. "Om misverstanden te voorkomen vinden we het handiger om het betalen zonder contant geld pas per 1 maart in te voeren. Natuurlijk blijven we reizigers wel stimuleren om te pinnen op de bus."

Door het contant geld van de bussen te halen wil Arriva de veiligheid voor de chauffeurs verbeteren. In Tilburg werd op 1 oktober vorig jaar al gestart met de maatregel. Daar kunnen passagiers na 19.00 uur alleen nog pinnen, contactloos of met een ov-chipkaart betalen. Chauffeurs en passagiers zijn daar positief over de maatregel.