Volledig scherm

Apps om geld te verdienen

Dé ultieme smoes om een vette smartphone of tablet te kopen: Met alle apps om geld te besparen die je erop kunt downloaden, heb je de aanschafprijs er zo uit.

Nog nooit was de koopjesjacht zo makkelijk. En de meeste apps zijn nog gratis ook. De verschillende 'stores' zitten bomvol apps waarmee je bij slim gebruik jaarlijks honderden euro's bespaart. Al blijft het uitkijken geblazen. Niet alle vergelijkingen zijn even goed. Bijvoorbeeld omdat bij supermarktkoopjes de 2 grootste prijsvechters buiten beschouwing worden gelaten.

"Kijk ook goed naar de aanbieders van apps", waarschuwt Babs van der Staak van de Consumentenbond. "Zit er niet een bepaalde instantie of onderneming achter die je op die manier naar een bepaald product wil leiden? En zijn de zoekresultaten wel actueel?"

Van der Staak adviseert om recensies over de apps – met ervaringen van andere consumenten – goed te lezen. "Deugen de apps, dan is het een goede manier om goedkoper boodschappen te doen of producten tegen de beste prijs aan te kunnen schaffen."

Omdat er al een groot aantal geldbesparende apps is ontwikkeld, is het ondoenlijk een compleet overzicht te geven. Deze selectie, gerangschikt naar toepassingsgebied, is daarom een beetje willekeurig. De apps zijn gratis en – tenzij anders aangegeven – geschikt voor zowel Android als iOS.

Winkelen

Kortingsplek

Een app waarmee je aanbiedingen kunt vinden van winkels in de omgeving van jouw postcode. Er is ook een productenveiling ingebouwd.

www.kortingsplek.nl

Boodschapwijzer

Overzicht van aanbiedingen bij A-merk supermarkten en ketendrogisterijen. Maar geen vergelijking met Aldi en Lidl.

www.boodschapwijzer.nl

Shopboard

Overzicht van aanbiedingen, die door gebruikers wordt aangevuld. Inclusief recensies van de aanbiedingen. Houd bij hoe veel je hebt bespaard.

Alleen Apple iTunes

Bieraanbiedingen

Actueel overzicht van alle kratjes bier die bij de supermarkt in de aanbieding zijn. Alle biermerken, alle grote supermarkten.

Google Play Store en Apple iTunes

Proefmonsters

Gratis producten en proefmonsters vinden.

Alleen Google Play Store

Reclamefolders

Alle reclamefolders op je smartphone of tablet. Zo loop je nooit meer een aanbieding mis. De app waarschuwt je als er weer een nieuwe folder uit is.

Apple iTunes of www.reclamefolder.nl

Ster Extra

Met Ster Extra kun je direct reageren op acties van tv-commercials bij de publieke omroep en gebruik maken van voordeeltjes die hier worden aangeboden..

Apple iTunes en Google Play Store

Vervoer

Goedkoop tanken

Deze app berekent de gemiddelde brandstofprijs in Nederland en laat zien hoeveel duurder of goedkoper je bij de pompen in jouw omgeving uit bent.

www.jip.nl/benzine/

Parkmobile

Met Parkmobile kun je goedkope parkeerplekken zoeken en – ook wel handig – in een vreemde stad terugnavigeren naar de plek waar je je auto hebt gestald. Gratis, maar je moet je wel voor 1 euro per kenteken registreren. Ook om mee te betalen.

Google Play Store en Apple iTunes

Yellowbrick

Deze app is al bekend als als betaalapp voor het parkeren van de auto. Maar het kan ook een handige hulp zijn om goedkope parkeerplekken te vinden. Een betaald abonnement is alleen noodzakelijk als je ook met de app wilt betalen.

www.yellowbrick.nl/app/

Fueless

Bespaar geld door zuiniger te gaan rijden. Deze app geeft een score voor efficiënt rijgedrag en het gemiddelde brandstofverbruik. Hij geeft ook feedback over hoe zuinig je optrekt, remt en reist op snelheid en hij adviseert de juiste versnelling.

Alleen Apple iTunes

Financieel

Toeslagen

Deze app geeft informatie over de huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderbijslag en kinderopvangtoeslag. Werkt met linkjes naar de desbetreffende websites.

http://nl.appbrain.com/app/toeslagen/

janus.toeslagen#descriptionsection

Hypotheeklasten

Hypotheeklasten berekenen voor een spaar-, beleggings- en annuïteitenhypotheek en aflossingsvrije hypotheek. De netto bedragen zijn gebaseerd op de Nederlandse belastingschalen van 2013.

http://nl.appbrain.com

Betaal-app Rabobank

Een keer registreren en verder met je app zonder moeilijke handelingen overboekingen doen naar in het systeem bekende bankrekeningen. Andere banken bieden soortgelijke apps.

Google Play Store en Apple iTunes

Pinautomaat zoeken

Geeft op een kaart aan waar in jouw omgeving in Nederland een pinautomaat is.

http://androidworld.nl; Apple iTunes

Pensioen Wijzer

Geeft heel veel informatie over pensioenen, inclusief een toets of je pensioen goed geregeld is.

www.allesoververzekeren.nl

Reizen

Skyscanner

Vliegtickets vergelijken van meer dan duizend maatschappijen. Boeken bij luchtvaartmaatschappijen of reisbureau.

www.skyscanner.nl/mobiel.html

Douane app

Bereken of je invoerrechten moet betalen als je bij terugkomst van vakantie in Nederland iets wil invoeren. Met info over wat je wel en niet mag meenemen naar Nederland. Met de app kun je ook valuta omrekenen en foto's van aankoopbonnen bewaren om te bewijzen dat je producten al in Nederland had gekocht.

Google Play Store en Apple iTunes

Lifestyle

Gratis-app

Een verzamelplek voor alle uitjes en activiteiten in Nederland die gratis zijn; van een zondags lunchconcert tot een begeleide wandeltocht door een dierenpark, van een gratis cruise over het IJ tot kosteloos trouwen op de dinsdagochtend. Gebruikers kunnen zelf activiteiten toevoegen.

Google Play Store en Apple iTunes

Mode en lifestyle

Laatste modenieuws, trends, scoops, foto's, koopjes, beauty tips, catwalk updates, advies, accessoires, mode-ideeën, kapsels, sieraden, make-up, schoenen; in feite alles over mode uit de hele wereld.

Alleen Google Play Store

Smoesjes

Heb je toch te veel uitgegeven of ben je dankzij de kroegenapp te lang blijven hangen, dan biedt de smoesjes-app misschien uitkomst. Kost 89 cent.

www.desmoesjesapp.nl