Volledig scherm

'Amer 8 Geertruidenberg dicht in 2015'

GEERTRUIDENBERG - De energiecentrale Amer 8 (645 MW) bij Geertruidenberg gaat in 2015 dicht, ondermeer omdat de centrale verouderd is.

Werkgevers, werknemers, milieuorganisaties en kabinet zijn het eens over belangrijke punten voor een samenhangend energie- en klimaatbeleid. Bronnen meldden het ANP donderdag dat is afgesproken oudere kolencentrales vervroegd te sluiten, extra in te zetten op windenergie (op land en zee) en in te zetten op een groot energiebesparingsplan.

Formeel is er echter nog geen energieakkoord, want de afspraken moeten nog op papier worden gezet zodat ze kunnen worden bekrachtigd. In juli en augustus worden details verder uitgewerkt.

Afgesproken is dat drie verouderde kolencentrales uit de jaren ’80 dichtgaan in 2015. Het gaat om de centrales in Nijmegen, Zeeland en de Amercentrale (Geertruidenberg). In 2017 volgen de twee kolencentrales op de Rotterdamse Maasvlakte.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement