Volledig scherm
Start van korte cross over 3200 meter met latere winnaar Daan Dirks voorop. Paddy Herijgers (DJA) won deze afstand opnieuw overall bij de vrouwen. © Bep Tielemans

Alwin Roovers in zijn element bij Kerstcross Sprundel

ATLETIEK - Met Alwin Roovers (Achilles LTV) bij de mannen en Paddy Herijgers (DJA) overall bij de vrouwen leverde de inmiddels 52-ste editie van de Kerstcross Sprundel niet echt verrassende winnaars op. Datzelfde geldt voor hun snelste achtervolgers Ben Vriends (Eindhoven Atletiek) en Elke Wouters (Sprint).

Traditiegetrouw is de sfeervolle cross in Sprundels buitengebied op tweede kerstdag voor hen en enkele honderden andere liefhebbers vaste prik. En als je in vorm steekt kan het zomaar gebeuren dat de historie zich herhaalt. Interessant is dat de laatste jaren bij meer mannen de voorkeur uitgaat naar de korte cross over 3200 meter , eigenlijk de wedstrijdcross voor vrouwen.

Omgekeerd kiezen vrouwen ook voor de ‘lange cross’ van de mannen over 8000 meter. 1500 meter specialist Daan Dirks (Achilles LTV) voelde zich vanwege een opkomende keelpijn niet topfit maar kon prima uit de voeten bij de korte cross en won overtuigend. Sterkste master Wout Graafmans (Spiridon) uit Gilze maakte voor het eerst kennis met het uitdagend parkoers op het errein van de families De Rooij, Lazeroms en Vermunt aan de Noodstraat.

“Meestal kies ik voor de TOF cross maar een koeienstal is weer eens wat anders dan een manege. Deze Kerstcross is erg leuk op één flinke modderpoel na”, zei meervoudig nationaal duathlonkampioen Graafmans, terwijl de echte liefhebbers zich op dit zware gedeelte juist in hun element voelden.