Volledig scherm
Gloria UC-voorzitter Paul van Wijnen (rechts) en bestuurslid Jozef van Sas (ex-voorzitter SV Ulicoten) prijzen de eensgezindheid. "We zijn absoluut tevreden over de fusie." foto Dirk van Gorp

Alle neuzen staan dezelfde kant op bij fusieclub Gloria UC

BAARLE-NASSAU - Fusieclub plukt vruchten van samengaan. ‘Meer spelers, meer ruimte.’

Enkele maanden na de officiële fusie van voetbalclubs Gloria UC en SV Ulicoten loopt de samenwerking als een trein. Het gefuseerde Gloria UC telt 650 leden en heeft 37 teams spelen wat door hun gedeelde infrastructuur nu perfect mogelijk is. „Absoluut tevreden over de fusie”, klinkt het.
Tot 1965 waren Gloria UC en SV Ulicoten één club, maar op dat moment besliste Ulicoten alleen door te gaan. Iets meer dan vier decennia speelde SVU aan sportpark Bremer, tot de laatste jaren het spelersaantal enorm zakte.

De club kreeg voor de jeugdploegen amper elf spelers bij elkaar om een voltallig team te maken. „Ulicoten is een deelgemeente van Baarle-Nassau en telt ongeveer 1.000 inwoners. Daarbij is er ook niet zoveel jeugd meer met als gevolg dat we het laatste seizoen voor de fusie nog amper 40 jeugdspelers hadden”, zegt ex-voorzitter Jozef van Sas, die na de fusie bestuurslid werd van Gloria UC.

Nu de fusie helemaal rond is en de clubs intussen goed samenwerken, lopen ook de trainingen vlot. Gloria UC die aan sportpark Boshoven over vijf velden en een half veld beschikken, kunnen tevens gebruikmaken van de terreinen in Ulicoten.

De wisselwerking loopt volgens voorzitter Paul van Wijnen erg vlot. „Eigenlijk werken de teams die schema’s voor wie waar gaat trainen zelf uit. En dat loopt vanzelf”, weet de voorzitter. „De club is natuurlijk groter geworden, maar er is ook extra trainingsruimte bijgekomen. Dus iedereen kan voldoende trainen en spelen.”

Gloria UC investeerde de voorbije jaren wel in een uitbreiding van zijn lokalen. De club bouwde een nieuwe vleugel met extra kleedruimtes, kantoren en een lokaal voor vergaderingen van het bestuur.