Volledig scherm
Alex Schalk.

Alex Schalk verruilt NAC voor Go Ahead Eagles

DEVENTER - Spits Alex Schalk vertrekt bij NAC en gaat spelen bij Go Ahead Eagles. De aanvaller (21), die transfervrij overkomt, tekent in Deventer voor één seizoen met een optie voor nog een tweede seizoen.

De in Breda geboren Schalk maakte op 1 mei 2011 zijn debuut voor NAC. In totaal speelde hij 58 competitieduels voor de Bredase club, daarin kwam hij tien keer tot scoren. Zes van die treffers maakte hij in het seizoen 2011/2012. Vorig seizoen raakte hij op het tweede plan en werd hij na de winterstop verhuurd aan Jong PSV, waarvoor hij zes keer scoorde in zestien wedstrijden in de eerste divisie.

Schalk, die maandag al aansluit bij zijn nieuwe club, hoopt zijn loopbaan bij Go Ahead Eagles weer een positieve impuls te geven. Op de clubsite van zijn nieuwe werkgever reageert hij uitgebreid op zijn nieuwe uitdaging. "Go Ahead Eagles heeft een fantastisch seizoen gedraaid, met geweldig, attractief voetbal. In het gesprek met trainer Foeke Booy heeft hij me direct overtuigd, het was voor mij een simpele beslissing voor Go Ahead te kiezen. Het belangrijkste is dat ik een eerlijke kans krijg en me gewaardeerd kan voelen. Ik sta te popelen."

Trainer Booy is evenzeer blij met de komst van Schalk en zegt op de clubsite van Go Ahead Eagles het volgende: "Alex krijgt bij ons een podium om weer aan zijn toekomst te werken. Het is duidelijk dat Alex een jongen is die heel snel is opgekomen, in een razend tempo is doorgebroken, maar nu ook de keerzijde van de medaille heeft meegemaakt. Ik heb hem altijd een interessante speler gevonden, Alex is een jongen met scorend vermogen, een neusje voor de goal, tweebenig, snel. Ik weet dat hij nu staat te popelen en weet ook zeker dat hij heel goed bij ons past. Een pittige speler met karakter."

Technisch directeur Graeme Rutjes van NAC op de clubsite: "Alex heeft een goede start van zijn loopbaan gehad in Breda. Het is zaak dat hij nu veelvuldig speelt en zich verder ontwikkelt. Bij Go Ahead Eagles wordt hij daartoe in de gelegenheid gesteld. Het is zeker niet zo dat wij de deur voor hem dichtgooien. Hij is een jongen van de stad en wij hopen hem in de toekomst weer te mogen verwelkomen."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement