Volledig scherm

Alex Schalk is ontevreden en wil verhuurd worden

VOETBAL – Alex Schalk staat open voor een verhuur. De 21-jarige spits is ontevreden over zijn huidige bijrol bij NAC en wil (tijdelijk) bij een andere club aan spelen toekomen. Technisch directeur Jeffrey van As hoopt juist dat Schalk blijft, maar zegt wel met de speler mee te willen denken.

De voorbije twee weken heeft Schalk verscheidende gesprekken gevoerd met trainer Nebojsa Gudelj en Van As. Daarin heeft hij meerdere keren laten blijken dat hij niet kan leven met status als reserve. Nadat hij tegen ADO Den Haag de volle negentig minuten speelde, zat hij tot zijn grote ergernis de week erop tegen Feyenoord de hele wedstrijd op de bank.

Invaller
Afgelopen vrijdag mocht hij pas vijf minuten voor tijd als invaller het veld in. Het vormde de welbekende druppel. De ambitieuze Schalk heeft grote moeite met zijn bijrol en wil weg. Hij ziet zich na Rydell Poepon, Anthony Lurling en nieuwkomer Stipe Perica de vierde spits binnen de selectie.

“Zo zie ik dat niet”, zegt Van As. “Het is jammer dat Alex zo makkelijk opgeeft, want wij hebben alle vertrouwen in zijn kwaliteiten. Het liefst gaan wij met hem door. Wij hebben iedere speler hard nodig en ik weet zeker dat hij goed genoeg is voor NAC. Van een verhuur aan een club uit de eerste divisie wordt hij echt niet beter. Dat niveau kan Alex aan, daar ben ik van overtuigd. Hij moet zijn voeten laten spreken en tonen dat hij goed genoeg is voor de eredivisie. Onze steun heeft hij.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement