Volledig scherm
In Café De Bult nemen familie en vrienden afscheid van Nel Veerkamp, in een witte kist met tijgerprint en Swarovski-kristallen. Foto: ANP

Afscheid van Nel Veerkamp in stijl

AMSTERDAM - Nel Veerkamp is maandag begraven op begraafplaats Vredenhof in Amsterdam. De Amsterdamse, die dinsdag op 82-jarige leeftijd overleed, werd in een witte kist met panterprint ter aarde besteld.

Tijdens de plechtigheid ontstond volgens De Telegraaf enige onrust toen Nels dochter Hanny tijdens het strooien van rozenblaadjes flauwviel. Ze kwam even later weer bij kennis.

Nel en Hanny werden bekend met het realityprogramma De Veerkampjes - een mini-reallifesoap binnen Man Bijt Hond - waarin Nel vaak kleding met een pantermotief droeg.

Bij de begrafenis ging ook een aantal aanwezigen gehuld in die print. Nel liet eerder weten dolgraag in haar panterbontjas begraven te willen worden. Haar kist was voor een deel omzoomd door een doek met panterprint en zanger Koos Alberts trad op in Café De Bult, waar de plechtigheid begon.

Nel, die al enige tijd met haar gezondheid kampte, werd na haar overlijden opgebaard in een Amsterdams café. Alle fans konden daar afscheid van haar nemen.