Volledig scherm
© Thinkstock

Actie asielzoeker legt verkeer rond Nijmegen lam

NIJMEGEN (ANP) - Het verkeer rond Nijmegen staat muurvast, doordat een Iraanse man onderdagmorgen op de Waalbrug bij die stad is geklommen. De Iraniër dreigt van de brug te springen. Daarom sloot de politie eerst de rijbanen stadsinwaarts af en later ook de andere kant van de weg.

De man is volgens een woordvoerder van de politie bang dat hij wordt uitgezet. Hij eiste urenlang dat staatssecretaris Nebahat Albayrak met hem kwam praten, maar heeft die voorwaarde na gesprekken met onderhandelaars in een hoogwerker van de brandweer laten vallen.

De gesprekken konden de man er niet toe bewegen van de brug af te komen. De politie probeert nu om hem met zijn vrouw te laten praten. Zij staat op de Waalbrug.

De files en opstoppingen rond Nijmegen strekken zich uit van de A73 (Venlo - Nijmegen) tot achter Arnhem. Op de A12 (Utrecht - Arnhem), de A50 (Apeldoorn - Den Bosch), de A15 (Valburg - Nijmegen), het Velperbroekcircuit en op de doorgaande wegen in Nijmegen staat het verkeer vrijwel stil. Rondom de stad zijn omleidingen ingesteld, maar de politie raadt weggebruikers vooral aan Nijmegen te mijden.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement