Volledig scherm
© anp

Achtbanen testen of 5.000 km fietsen als zomerbaantje

De zomervakantie staat voor de deur en dan is menig scholier weer op zoek naar een bijbaantje voor een leuk zakcentje. Het barst dit jaar bij de uitzendbureaus weer van functies als aardbeienplukker, eventpromoter of postbezorger. Sommige baantjes liggen echter minder voor de hand. Wat dacht je van de vacature achtbaantester?

Achtbaantester

De website uitmetkorting.nl noemt het 'de meest gewilde zomerbaan van 2015'. Net als ieder jaar zijn ze op zoek naar enthousiaste scholieren die de achtbanen van de grootste attractieparken in Nederland willen testen. De achtbaantester ontvangt twee toegangskaarten voor Drievliet, Duinrell, Efteling, Hellendoorn, Slagharen, Toverland en Walibi Holland. De 'werknemer' zal er dus niet alleen voor staan bij het testen van de (nieuwste) en spannendste achtbanen. Van iedere achtbaan moet een evaluatierapport worden gemaakt die door uitmetkorting.nl wordt gebruikt om bezoekers goed te kunnen adviseren in prijs en kwaliteit.

Ben je geen scholier of student? Niet getreurd, want naast de algemene achtbaantester is de website ook op zoek naar een aantal specifieke thrillseekers. Zo zoeken ze ook nog een junior onder de 12 jaar, iemand met een lichamelijke beperking, een budgetprooftester met een laag inkomen, iemand met een psychische beperking en een senior de 50 jaar.

Toegegeven, je verdient er buiten entreekaartjes geen cent mee, maar vakantie vieren in de grootste pretparken van Nederland is voor sommigen ook niet bepaald een straf. Solliciteren kan tot 1 augustus.

5.000 kilometer fietsen door Gelderland

Een andere opvallende vakantiebaan waarvoor wel een salaris en onkostenvergoeding staat, is 'de beste vakantiebaan van Gelderland'. Opdrachtgever Toerisme Gelderland ontving meer dan 800 sollicitaties van studenten die per fiets 5.000 kilometer wilden afleggen door de Veluwe, regio Nijmegen/Arnhem, Rivierenland en de Achterhoek.

De functie, die 1 juli van start is gegaan, is ontstaan nadat de provincie vorig jaar voor de derde achtereenvolgende keer werd verkozen tot fietsprovincie van Nederland. De 'gelukkige' fietst door weer en wind 100 dagen en voert onder andere aapjes in de Apenheul, slaapt in 5-sterren hotels en boomhutten en maakt na afloop van zijn dag een mooi online verslag. Enige vereiste voor de functie was een goede conditie en kennis van fotograferen, social media en/of schrijven.

Volledig scherm
© Thinkstock

Het haasje zijn in het animatieteam

Wie liever feestviert op de camping en goed met kinderen kan omgaan, kan altijd aan de slag in een animatieteam. Als Bollo de Beer op Landal Greenparks rondhuppelen en gratis overnachten op het recreatiepark klinkt verleidelijk, maar bij hitterecords zoals vorige week is zo'n pak toch niet zo'n succes. Daar kan de 20-jarige Shafiyyah Irokrono over mee praten. Zij was afgelopen zaterdag aan de beurt om 'Koos Konijn' te spelen op de camping in Arcen, oftewel de mascotte van vakantiepark Klein Vink.

In Arcen werd de 36,6 graden aangetikt dus heet was het zeker. Het zweet gutste van haar voorhoofd. ,,Het hoofd van Koos Konijn gaat als laatste op. Anders hou ik het niet vol'', vertelde ze afgelopen weekend. Aan haar voeten zaten twee bruine sloffen. Het pak telt vier kledinglagen, met een koelelement tegen haar buik.

Warm of niet, van Shafiyyah werd wel verwacht dat ze de kinderen vermaakte. Maar als er even geen kinderen in zicht waren, tilde ze het gevaarte een stukje omhoog. Even wat frisse lucht.

Volledig scherm
© AD
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement