Volledig scherm
© Busink

Aartsrivaal Brian Cumma doodgeschoten: man uit Breda hoort eis van 11 jaar: 'Het was hij of ik'

BREDA/ROTTERDAM - In de streng beveiligde rechtbank van Rotterdam ging om 09.00 uur vanochtend het proces van start tegen Terry C. (28). Verslaggever Niels Dekker is aanwezig in de rechtbank en doet live verslag. Inmiddels is de strafeis van het OM bekend: tegen Terry C. is 11 jaar cel geëist.

De Bredanaar schoot op 5 mei vorig jaar op de Merwedestraat zijn rivaal Brian 'Bob' Cumma dood. Volgens C. handelde hij uit noodweer, omdat het slachtoffer plots naast hem zou zijn opgedoken en een semi-automatisch wapen tevoorschijn haalde.

Klopjacht in Brabant
De dodelijke schietpartij in Dordrecht leidde tot een enorme klopjacht op C. en andere verdachten in Brabant. In totaal werden tien personen opgepakt. Acht van hen werden vrij snel vrijgelaten.

Na de schietpartij vluchtte C. met zijn grijze wagen naar Breda. Bij een botsing met een paaltje verloor hij zijn voorbumper mét nummerplaat. Het kenteken stond op naam van een Armeense familie in Raamsdonksveer, waar de politie kort erna een inval deed en alle vier de familieleden arresteerde. Ook twee mensen voor de deur werden opgepakt. Het Armeense gezin bleek er later niets mee te maken te hebben.

De klopjacht op C. leidde ook tot een spectaculaire arrestatie op de parkeerplaats van winkelcentrum Hoge Vucht in Breda. Daarbij reden agenten een auto klem, hielden drie inzittenden onder schot en voerden hen geboeid af. En dat alles onder toeziend oog van tientallen buurtbewoners. Bekijk hieronder de beelden van de arrestatie.

Tweets about from:nielsdekkerAD

Volledig scherm
© Perry Roovers/Maric Media