Volledig scherm
Baronie-verdediger Aart Veldhof tijdens de training aan de bal © Ramon Mangold / Pix4Profs

Aart Veldhof noemt brede selectie sleutel tot succes Baronie

ZONDAG EERSTE KLASSE C - De verdediging is het fundament waarop Baronie verder bouwt. Aart Veldhof is een van de belangrijke bouwstenen. Hij roemt de breedte van de Bredase selectie, maar waakt voor onderschatting.

Haast ongenaakbaar gaat Baronie aan de leiding in de zondagse eerste klasse C. Na veertien wedstrijden en nog een duel te goed bedraagt de voorsprong vijf punten op naaste belager Goes. Opvallend bij de bestudering van de kille cijfers is het kleine aantal tegentreffers dat Baronie incasseerde. Slechts tienmaal hoefde doelman Robbert van Oorschot te 'vissen'.

Hoofdtrainer Jurriaan van Poelje onderkent het belang van deze statistiek: "Je staat royaal bovenaan met name omdat je maar tien tegengoals hebt, niet zozeer omdat je er 37 gemaakt hebt."

Een van de sterkhouders, Aart Veldhof, vormt samen met aanvoerder Jamie Kankam het hart van de defensie die nauwelijks iets weggeeft. De van Kloetinge afkomstige Veldhof (23) studeerde af in fysiotherapie in Breda en verpandde zijn hart aan de stad. Hij kreeg een baan aangeboden bij Medifit en niets stond een voortzetting van zijn voetballeven bij Baronie in de weg. Veldhof: "Baronie is natuurlijk die befaamde naam. Toen ik wist dat ik in Breda zou gaan wonen, wilde ik eigenlijk alleen bij Baronie gaan voetballen. De goede klik met Van Poelje trok mij snel over de streep."

De kracht van Baronie in verdedigend opzicht? "In de breedte hebben we kwalitatief gewoon een hele goede groep, zeker ook defensief", weet Veldhof. "Bij blessures of schorsingen achterin worden we niet echt zwakker."

"Toch moeten we blijven waken", zegt Veldhof. "Tegenstanders graven zich steeds meer in en gokken op een counter." Na even aarzelen: "Ja, misschien is dat nog een verbeterpuntje. In de omschakeling kunnen we nog scherper, nog attenter zijn."