Volledig scherm
© ANP

21.000 kentekens gescand bij grote controle A16 Zevenbergschen Hoek

ZEVENBERGSCHEN HOEK - De politie heeft woensdag een grote controle gehouden op verzorgingsplaats Den Hoek langs de A16 bij Zevenbergschen Hoek. Meer dan 21.000 kentekens werden gescand en de gegevens werden gecontroleerd. Er werd onder meer voor 130.000 euro aan achterstallige belastingen geïnd.

De politie hield de controle samen met de Belastingdienst, de douane, Rijkswaterstaat en de Rijksdienst voor Wegverkeer. Zij stonden tussen 14.00 en 21.00 uur op deze plek.

De Belastingdienst nam 18 voertuigen in beslag. Verder werd op 41 andere voertuigen beslag gelegd: de eigenaars moeten binnen vier weken hun zaken met de Belastingdienst op orde hebben, anders zijn zij hun auto alsnog kwijt.

Tijdens de controle werden ook 92 rijbewijzen, paspoorten en identiteitsbewijzen gecontroleerd. Een rijbewijs bleek vals te zijn.

Een 26-jarige man uit Eindhoven bleek een boksbeugel bij zich te hebben, een verboden wapen. Drie mensen hadden softdrugs bij zich. Twee van hen krijgen een proces-verbaal.

De politie deelde ook nog bekeuringen uit voor het niet dragen van de gordel, een scheur in de voorruit, niet verzekerd zijn en gladde banden. Agenten inden verder voor 1920 euro aan openstaande boetes.

Volledig scherm
De politie controleerde de voertuigen bij verzorgingsplaats Den Hoek langs de A16 bij Zevenbergschen Hoek. © Tom van der Put/MaRicMedia