Volledig scherm
Katie Rough. © Facebook

15-jarige Britse gearresteerd na dood 7-jarig meisje

In Groot-Brittannië is een vijftienjarige vrouw aangehouden, omdat ze verdacht wordt van de moord op een zevenjarig meisje. Slachtoffer Katie Rough werd maandag in York in een steegje gevonden met levensbedreigende verwondingen, zo schrijft de Britse krant Metro.

Katie werd gevonden door wandelaars die hun hond uitlieten. Zij troffen haar aan op een grasveldje in de buurt van een doodlopend steegje. Het meisje zou een doorgesneden keel hebben gehad, maar de politie heeft dit nog niet bevestigd. Katie was anderhalf uur voor ze gevonden werd weggegaan van school.

Ziekenhuis

Quote

De moeder rende de straat op en schreeuwde om hulp, om een ambulance

Rob McCartney

Getuigen beschrijven hoe de moeder van Katie, Alison Rough, huilend op haar knieën in de straat zat en smeekte om hulp voor haar dochter. Haar man zou radeloos tegen een muur aan hebben gestaan. Alison vroeg buurtbewoners om een ambulance te bellen. Hulpdiensten probeerden het meisje te helpen, maar vlak nadat ze in het ziekenhuis aankwam overleed ze.

,,Ik zag een kind op de grond liggen, met twee agenten naast haar'', vertelt buurtbewoner Rob McCartney. ,,De moeder rende de straat op en schreeuwde om hulp, om een ambulance.''

De vijftienjarige tiener die aangehouden werd, wordt verdacht van moord en wapenbezit. Vrijdag moet ze voor de rechter verschijnen.

Volledig scherm
Katie Rough zou gevonden zijn met een doorgesneden keel. © Politie York