Wat ik als vers aangestelde hoofdredacteur ga doen

van de hoofdredactieGroot op internet, een pushbericht, een filmpje, een foto op de voorpagina van de krant en een interview in diezelfde krant. Ik vond de aandacht voor mijn persoontje nogal ruim afgelopen week. Maar het hoort erbij als je definitief benoemd wordt tot hoofdredacteur van BN DeStem, heb ik me laten vertellen. Ineens stap je uit de schaduw en ben je even een regionale bekendheid.

Volledig scherm
Hoofdredacteur André Trompers © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Ik heb het geweten ook. Vanaf het moment van de bekendmaking, dinsdagmiddag om half 4, regende het berichten. Het leverde mooie felicitaties op van onder meer vrienden, bekenden, familie, collega’s, oud-collega’s en ook collega’s van andere media. ’s Avonds, eenmaal thuis op de bank, bleef het berichten regenen. Ook van voor mij onbekenden.

LinkedIn-verzoeken en berichten, vriendschapsverzoeken en reacties op Facebook, tweets, ga zo maar door. Ik was zowaar opgelucht dat ik woensdagochtend bij de bakker in Prinsenbeek niet werd herkend. Als je wint, heb je vrienden, zongen Henny Vrienten en Herman Brood in een verleden. Zo voelde het vanaf dinsdagmiddag half 4 ook voor mij een beetje, al is winnen niet echt het juiste woord. 

  1. Brieven, opinies, meningen: zo gaat de opinieredacteur te werk
    Achter het verhaal

    Brieven, opinies, meningen: zo gaat de opiniere­dac­teur te werk

    Meerdere keren per dag krijgt eindredacteur Susanne den Boer, die onder meer verantwoordelijk is voor de Meningenpagina’s in BN DeStem, mail binnen van betrokken lezers. Ze gaan vaak in op actuele kwesties. Of over hoe de krant het nieuws brengt. Een selectie van deze hersenspinsels is op woensdag en/of zaterdag te lezen in de brievenrubriek. ,,Die betrokkenheid is fijn. Het houdt ons als redactie scherp.”