Positief kijken

van de hoofdredactieElke zaterdag ligt er in onze krant een mooie foto over twee pagina’s. Prachtige platen gemaakt door fotografen van Pix4Profs, het fotoburo waarvan wij een groot deel van onze foto’s betrekken. 

André Trompers
Volledig scherm
André Trompers © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Vorige maand lag op die pagina een bijzondere foto van de 90-jarige Wim Rollé uit Dongen. De heer Rollé gaat elke dinsdag- en donderdagochtend baantjes trekken in zwembad De Vennen in Dongen. Kort na zijn negentigste verjaardag hebben we een foto gemaakt van dit mooie tafereel.

De maandag na publicatie rinkelde de telefoon op de redactie: ,,Ik sta met een foto in de krant en ik zou graag nog wat extra krantjes willen hebben om uit te delen.” Het is de heer Rollé aan de andere kant van de lijn. Hij heeft al de nodige krantjes weten te verzamelen, maar wil er nog meer om uit te kunnen delen aan familie en bekenden. 

Geen gebruikelijk verzoek

Ook zij willen de prachtige foto in de krant graag bewaren. Acht exemplaren van de zaterdageditie kan de heer Rollé nog gebruiken, laat hij weten. Geen gebruikelijk verzoek, maar ik besluit even richting het krantenrek op de redactie te lopen. Er ligt nog een stapeltje kranten van die zaterdag. Ik besluit ze zelf bij de heer Rollé af te gaan geven. De prachtige foto en het vriendelijke verzoek van een waarschijnlijk ‘mooie’ man doen mij besluiten naar Dongen af te reizen.

Het is donderdagochtend als de heer Rollé de deur voor mij opent. ,,Je drinkt toch wel een bakje koffie hier hè”, vraagt hij nog voor ik met beide voeten over zijn drempel ben gestapt. Ik kan zijn verzoek natuurlijk niet weigeren. Onder het genot van een bakkie zitten we vervolgens een uur heerlijk te kletsen aan zijn keukentafel. 

Gratis tips

Quote

Jullie mogen best eens wat positiever schrijven bij BN DeStem

Meneer Rollé

Over vroeger, over het heden, over de maatschappij en ook zeer zeker over de krant. ,,Jullie mogen best eens wat positiever schrijven bij BN DeStem”, is een van de gratis tips die deze trouwe lezer mij toevertrouwt: ,,Er wordt al genoeg gezeurd, ik wil wel wat vaker positief nieuws lezen.” 

Samen bladeren we door BN DeStem. Al snel kunnen we niets anders dan concluderen dat de krant frequent berichten over incidenten, ‘boze’ mensen en andersoortige ellende brengt. Positief nieuws voert helaas niet vaak de boventoon. Als het aan de heer Rollé ligt, mag de krant het moois dat onze wereld te bieden heeft vaker laten zien. Zoals we dat vaak wel doen op onze fotopagina ‘Kijken'. En wekelijks op dinsdag, op onze Goed Nieuws-pagina.

Toch neem ik de woorden van deze montere Dongenaar ter harte. Ons gesprek zorgt ervoor dat ik bij terugkomst op kantoor die middag extra geniet als ik zie dat de grote foto op onze voorpagina voor de dag erna een heel vrolijke is. Een prachtige plaat van vrolijke buren in de aanloop naar Burendag. Het is toeval, maar ik signaleer dat we op de redactie allemaal genieten van zo’n vrolijke foto op de voorpagina. Positief kijken is wat mij bijblijft. Met dank aan een 90-jarige zwemmer.

André Trompers
Waarnemend hoofdredacteur BN DeStem

Reageren? hoofdredactie@bndestem.nl

Poll

In de supermarkt voel ik me nu niet meer op mijn gemak.

In de supermarkt voel ik me nu niet meer op mijn gemak.

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
469 stemmen