Volledig scherm
© ROBIN UTRECHT

Vliegen voor ’n prikkie? Ik trap er niet in

Geef uw meningRyanair stunt momenteel met vliegtickets vanaf 5 (!) euro. Voor nog geen tientje vlieg je met de Ierse luchtvaartmaatschappij naar Europese steden als Praag (Tsjechië) of Bratislava (Slowakije). Wie geen last heeft van vliegschaamte, krijgt voor dat geld spontaan zin om de koffer te pakken. Totdat je gaat boeken. Dan blijkt dat het om een enkele reis gaat en je zelfs voor handbagage moet bijbetalen. De twijfel slaat toe. Ga je alsnog op reis?

Veel Nederlanders ergeren zich groen en geel aan de misleidende prijsstunts van vliegmaatschappijen. Een deel vindt het schandalig dat in deze tijd waarin het klimaat hoog op de prioriteitsagenda staat, prijsvechters meer mensen het vliegtuig in lokken met hun stuntprijzen. Vliegen is zeer belastend voor het milieu.

Anderen vinden het juist irritant dat ze onterecht het idee krijgen voor een prikkie op reis te kunnen. Met hoofdletters vliegen de stuntprijzen hen om de oren, om er vervolgens via de kleine lettertjes achter te komen, dat ze alsnog flink moeten bijbetalen als ze retour willen vliegen en (hand-) bagage mee willen nemen.

Wat denkt u?

Boekt u af en toe voor een prikkie een stedentrip als een vliegmaatschappij weer eens stunt met de prijzen? Of ergert u zich juist aan al die misleidende prijslokkertjes? Zijn die stuntacties nog wel van deze tijd, nu er steeds meer milieumaatregelen nodig zijn voor een beter klimaat? Of boeit dat u niet? Stuur uw mening (max. 200 woorden) incl. uw voor- en achternaam en woonplaats naar: meningen@bndestem.nl 

Zaterdag 4 mei leest u in BN DeStem en online een greep uit de inzendingen.

 1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
  PREMIUM
  Column

  ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

  De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.

Poll

Bij mijn provinciale stem laat ik het landelijke klimaatbeleid meewegen

 • Eens (48%)
 • Oneens (52%)
877 stemmen

Poll

We maken ons veel te druk over de hitte

 • Eens (77%)
 • Oneens (23%)
979 stemmen