Volledig scherm
Vaten met chemische troep, afval van drugslabs. Steeds vaker worden ze gedumpt in de natuur. © GinoPress B.V.

Verpest gebruiker partypil ’t milieu?

Geef uw meningFestivalbezoekers die regelmatig een pilletje slikken voelen zich niet verantwoordelijk voor de drugsafvaldumpingen in natuurgebieden, zoals die in Noord-Brabant steeds vaker voorkomen. Maar is dat terecht? Als het gebruik stopt, verliezen drugsproducenten hun afzetmarkt.

Bijna de helft van het aantal drugsafvaldumpingen van Nederland, gebeurt in Noord-Brabant. Het gaat vaak om chemisch afval dat verregaande gevolgen kan hebben voor de natuur waarin het wordt gedumpt. Boswachters van Staatsbosheer slaan regelmatig alarm na weer een vondst van (lekkende) vaten.

Tijdens Ploegendienst, een festival in Breda, bleek dat bezoekers die partydrugs gebruiken zich niet verantwoordelijk voelen voor de gevolgen van drugsafvaldumpingen. Ze vinden dat de overheid producenten van de partydrugs beter een legale manier kan bieden om het afval te kunnen lozen. Of dat de overheid de productie van pilletjes beter zelf kan regelen, zodat ze ook zelf in de hand heeft hoe het drugsafval wordt afgevoerd. Stoppen voor een beter milieu was in ieder geval geen optie voor de gebruikers.

Wat vindt u?

Zijn gebruikers van partydrugs medeverantwoordelijk voor de overlast die ontstaat door de illegale drugsafvaldumpingen in natuurgebieden? Of is dat een stap te ver en moet de overheid producenten van illegale drugs harder aanpakken om het probleem te tackelen? Stuur uw mening (max. 200 woorden) incl. voor- en achternaam en woonplaats naar: meningen@bndestem.nl  Zaterdag 16 juni leest u een greep uit de inzendingen terug in BN DeStem en online.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moet meer vrouwen in politiek een doel op zich zijn?
    Geef uw mening

    Moet meer vrouwen in politiek een doel op zich zijn?

    De coalitievorming na de gemeenteraadsverkiezingen zit er nagenoeg overal op. En wat blijkt? Het aantal vrouwen op het pluche blijft (weer) ernstig achter bij het aantal mannen. In bijna honderd colleges zit deze raadsperiode geen enkele vrouw op een wethoudersstoel. En daar zitten ook veel (middel)grote steden tussen. Plekken waarvan je verwacht dat er voldoende mensen wonen om geschikte mannelijke én vrouwelijke kandidaten te vinden. Waarom is die verhouding toch zo scheef? Is er minder interesse voor (gemeente)politiek bij vrouwen? Zijn zij minder capabel voor het wethouderschap?

poll

Het legaliseren van partydrugs is dé oplossing voor het drugsafvalprobleem

  • Eens (30%)
  • Oneens (70%)
1235 stemmen