'Spontane, betaalbare trips naar Antwerpen zijn verleden tijd'

LezersbrievenLezersbrieven van woensdag 16 mei 2018

Volledig scherm
De Intercity van Breda naar Antwerpen rijdt sinds 9 maart van dit jaar. © ANP

Breda-Antwerpen

Ik ben student in Tilburg en mijn vriend studeert en woont in Antwerpen. Elke week willen we elkaar opzoeken, maar de spontaniteit is er een beetje vanaf als je verder dan een week van tevoren al moet bepalen wanneer en hoe laat je naar elkaar toe gaat. Of je moet meer betalen, want last-minute is duurder. Het wordt hierdoor meer een ‘vakantierit’ die ver vooruit geboekt moet worden, in plaats van een spontane rit naar Antwerpen.

Als student weet ik niet altijd hoe mijn volgende week eruitziet, waardoor vroeg boeken niet handig is. Ik zal waarschijnlijk vaak toch de oude verbinding via Roosendaal gebruiken, ook al kost dat meer tijd. Maar dat geeft me wel de vrijheid in hoe laat ik vertrek. Ook vind ik het jammer dat ik met mijn studenten week-ov geen korting krijg in het weekend, ook geen 40 procent op het Nederlandse deel van de rit. Doordeweeks krijg ik die korting wel.

Volledig scherm
Philips-topman Frans van Houten. © ANP/Koen van Weel

Loes van Poppel, Tilburg

Philips-topman

Ik heb met veel interesse het stuk van de Philips-topman gelezen in deze krant. Ik ben het helemaal met hem eens. Wat ik mis in deze en vele stukken die eerder zijn gepubliceerd, is de problematiek omtrent opwekking en distributie van stroom. We moeten van het gas, we moeten allemaal elektrisch gaan rijden, we moeten allemaal over naar groene stroom. Juiste deze toename in energiebehoefte zal ons (verouderde) net zwaar (over)belasten en tot uitval leiden. Nu al zijn er regio’s waar uitbreiding, bijvoorbeeld voor elektrische laadpalen, niet meer mogelijk is. Daar zal dus volop in geïnvesteerd moeten worden, willen we het hoofd boven water houden.

Groene stroom alleen geeft ons niet een stabiel netwerk. Er is een grote stabiele factor nodig (lees: energiecentrale) om ervoor te zorgen dat we continu van stroom kunnen genieten. Ik refereer maar even aan het probleem wat we laatst hadden op het hoogspanningsnet in Nederland! Het wordt hoog tijd dat deze omissie in de discussie recht wordt gezet! Aan de media de schone taak dit op te pakken.

Marc van der Kuijp, Oudenbosch

Vindicat

Het bestuur van studentenvereniging Vindicat loop 33.000 euro mis. Ach, er zullen wel een paar rijke papa’s zijn die dit gemis compenseren...

Henk van Dijk, Breda

Volledig scherm
Netta Barzilai won zaterdag namens Israël het Eurovisie Songfestival 2018. © AFP

Songfestival

Wil een Nederlandse deelnemer (m/v) volgend jaar in Israël op het Eurovisie Songfestival hoog willen eindigen, dan moet hij of zij een zielige CV hebben. Vertel de pers dat je in je jeugd gepest bent, misbruikt bent, vroeg wees bent geworden en lijdt aan een mysterieuze ziekte. Televoters bellen je naar de hoogste plaats.

Ton Schillemans, Breda

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Maickel Prasing heette in zijn carnavalspreek alle mensen welkom in zijn kerk
  Lezersbrieven

  Maickel Prasing heette in zijn carnavals­preek alle mensen welkom in zijn kerk

  Naar aanleiding van het verhaal Rumoer om regenboogpad in BN DeStem van 8 maart, vraag ik mij af: Waarom wordt er zoveel aandacht geschonken aan een stel conservatieve medeburgers die het goede werk van een pastoor afbreken? En dat is nog zacht uitgedrukt, want we vinden het hoogst ongepast om iemand met naam en toenaam zo in de krant te beledigen. Pastoor Maickel Prasing heeft in zijn carnavalspreek alle mensen van harte welkom geheten in zijn kerk, niemand uitgezonderd! Waarom moet hij nu op zo’n bijna onmenselijke manier weggezet worden door een stel ‘liefdeloze onruststokers’? Wat is er mis met de boodschap die in de kerk verkondigd werd? Lhtb’ers zijn ook mensen en in onze parochie doen ze ook nog eens een keer veel goed werk, ze werden er zelfs voor in het zonnetje gezet! Waarom worden die lieve mensen uitgemaakt voor zondaars? Kijk naar jezelf, doeslief en niet zo kwezelachtig.

poll

Bij mijn provinciale stem laat ik het landelijke klimaatbeleid meewegen

Bij mijn provinciale stem laat ik het landelijke klimaatbeleid meewegen

 • Eens (48%)
 • Oneens (52%)
779 stemmen

poll

Als postzegels nog duurder worden, stuur ik nooit meer een kaart

 • Eens (75%)
 • Oneens (25%)
1133 stemmen