Volledig scherm
© Gezienus Bruining

Smartengeld alleen als je 'de juiste soort kanker' hebt, absurd toch?

LezersbrievenLezersbrieven BN DeStem van zaterdag 9 juni 2018

Chroom-6

Ik was van de dienstplichtige lichting 64-3. Weinig zinnigs geleerd, wel veel over camouflage: het stokpaardje van defensie. Nog steeds, gezien de verdoezeling van het feit dat verven en spuiten met Chroom-6 levensgevaarlijk is. Al in 1973 bekend, maar ja, defensie houdt nu eenmaal rekening met het feit dat 1 of 2 procent ‘uitval’ mogelijk kan zijn.

Bij monde van Barbara Visser werden excuses aangeboden. Slachtoffers en nabestaanden krijgen smartengeld. Hoewel, alleen wanneer je lijdt of geleden hebt aan de ‘juiste soort kanker’. Absurd toch? Ik ben geen slachtoffer, maar ik word er wel giftig van!

Ton Schillemans, Breda

CO2-uitstoot

Stop met de onzin om de CO2-uitstoot te verminderen. Iedereen merkt toch dat het klimaat verandert en we steeds meer extreme weersomstandigheden krijgen zoals heel veel neerslag en vaak zeer plaatselijk. Zelfs in landen waar normaal altijd de zon schijnt. Al wat er gedaan wordt om de CO2-uitstoot te verminderen, wordt ongedaan gemaakt door de vulkanen die her en der uitbarsten.

Het is in mijn ogen één groot commercieel gebeuren waar velen hun beroep van gemaakt hebben. Hoe kunnen de geleerden mij bewijzen dat CO2-uitstoot verminderen beter is voor het klimaat? Moeten we alles maar geloven, en zomaar alles aannemen? Er wordt door velen geroepen dat verminderen beter is, zodat iedereen het maar gelooft. Dus stop er mee.

Ad Horrevoets, Made

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Poll

Bij mijn provinciale stem laat ik het landelijke klimaatbeleid meewegen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
877 stemmen

Poll

Als postzegels nog duurder worden, stuur ik nooit meer een kaart

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
1133 stemmen