Volledig scherm
PREMIUM
NAC-supporters en burgemeester Paul Depla zijn het niet eens over de oorzaak van de rellen na afloop van de wedstrijd tegen Willem II eerder deze maand. © BN DeStem

‘Relschoppers zijn geen supporters’

LezersreactiesHet kost klauwen met gemeenschapsgeld elke keer dat er een flinke politiemacht voetbalfans in toom moet houden. Diverse lezers vinden dat het woord supporter niet waardig en willen een hardere aanpak zien.

Probleem van NAC

Quote

NAC, ga met dit probleem aan de bak. En als dat niet kan, komt de politie niet meer

Rien Maas, Roosendaal

Twintig jaar was ik verantwoordelijk voor de inzet van politie bij voetbalwedstrijden in de regio West-Brabant. Als ik dan de beelden zie hoe die zogenaamde NAC-fans ME’ers bedreigen en aanvallen denk ik: Als ik nu nog verantwoordelijk zou zijn, zou ik daar mijn mensen niet meer voor lenen. Dit is geen probleem van de politie en ook niet van de burgemeester. Dit is het probleem van NAC.

 1. ‘Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig’
  Geef uw mening

  ‘Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig’

  Het onderzoek naar geweld dat kinderen in de jeugdzorg de afgelopen decennia hebben ondergaan, deed flink wat stof opwaaien. Veel slachtoffers zijn blij met de erkenning en een deel van hen hoopt nu op een schadevergoeding vanuit het Rijk. Zij vinden alleen excuses voor het leed dat hen is aangedaan niet voldoende. Maar helpt geld die vreselijke herinneringen uit te wissen? Is het nodig overheidsgeld te reserveren om dit leed te verzachten?
 2. ‘Voor mij is Arnouts onbetwist de beste trainer’
  Lezersbrieven

  ‘Voor mij is Arnouts onbetwist de beste trainer’

  De voetbalawards zijn door BN De Stem weer uitgereikt en u hebt terecht de mooiste prijzen aan Moerse Boys geschonken. Alleen vergeten jullie de titel beste trainer ook naar Moerse Boys te laten gaan, naar trainer Jurgen Arnouts. Bang dat Moerse Boys anders te veel prijzen zou pakken? Moerse Boys-trainer Jurgen Arnouts werkt met allemaal echte clubjongens, terwijl winnaar Van Poelje van Baronie alleen kan werken met gehaalde spelers. De kwaliteit die de eigen vereniging heeft geleverd, is door hem afgeserveerd. Duidelijker kan het niet als het hele tweede team, bestaande uit spelers die net 20 jaar oud zijn, besluit ergens anders te gaan voetballen. Nee, voor mij is onbetwist de beste trainer toch echt Jurgen Arnouts. Nu de promotie nog!

Poll

Bij mijn provinciale stem laat ik het landelijke klimaatbeleid meewegen

 • Eens (48%)
 • Oneens (52%)
877 stemmen

Poll

Als postzegels nog duurder worden, stuur ik nooit meer een kaart

 • Eens (75%)
 • Oneens (25%)
1133 stemmen